منظر فرهنگی قلعه ضحاک هشترود مورد توجه پژوهشگران است/ ۹ فصل کاوش با یافته‌هایی در موزه‌های کشور

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی در جریان همایش علمی «منظر تاریخی‌فرهنگی قلعه ضحاک هشترود در آذربایجان دوره اشکانیان» بر اهمیت پژوهش‌های تاریخی و فرهنگی این اثر دوره اشکانی تأکید کرد و از برنامه‌ریزی برای تبدیل این اثر ملی به پایگاه ملی خبر داد.

به گزارش میراث آریا، وحید نواداد امروز چهارشنبه ۲۸ آذرماه در همایش علمی-پژوهشی قلعه ضحاک هشترود گفت: قلعه ضحاک یکی از آثار شاخص دوره اشکانی در کشور است و به‌واسطه ارزش تاریخی خود، همواره مورد توجه پژوهشگران و باستان‌شناسان قرار گرفته است.

معاون‌ میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی در ادامه به سابقه فعالیت‌های مرمتی در این اثر اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۷۱ تاکنون ۹ فصل کاوش باستان‌شناسی به سرپرستی زنده‌یاد جواد قندگر و دیگر پژوهشگران انجام شده و یافته‌های آن در موزه‌های معتبر کشور از جمله موزه آذربایجان به نمایش گذاشته شده است.

او بر لزوم حمایت از ادامه پژوهش‌ها در این قلعه تأکید کرد و گفت: برای این اثر برنامه‌ریزی شده که به‌عنوان پایگاه ملی معرفی شود. همچنین پروپوزال تبدیل آن به سایت‌موزه ارائه شده است تا جنبه‌های گردشگری و پژوهشی آن تقویت شود.

نواداد ضمن اشاره به استقبال گردشگران از این قلعه تاریخی اظهار کرد: سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی از این مجموعه بازدید می‌کنند، اما امکانات زیرساختی آن هنوز نیازمند بهبود است. در این راستا، برنامه نورپردازی مجموعه در دست اقدام است.

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: این همایش که با محوریت دانشگاه هنر تبریز برگزار شده، زمینه‌ای برای گسترش مطالعات تخصصی قلعه ضحاک خواهد بود و امید داریم در سال‌های آینده، این رویداد به سطح بین‌المللی ارتقا یابد. مقالات ارائه‌شده در این همایش نیز در پایگاه علمی ISC منتشر خواهند شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403092801529
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha